PASTELS AND GRAY

h&s16

h&s10

 

Već pomalo nestrpljivo iščekujemo jače prisustvo sunca i mirise proleća, ali rekla bih da nestrpljenju nema mesta, naročito što je neminovnost promene potvrđena. Zašto onda ne bismo zastali još koji tren i poigrali se sa osunčanim i osetno prohladnim danima?

 

h&s2

 

Šta pod tim podrazumevam? Svakako da je prostor za igru i kreativnost bez ijedne granice, ali u ovom slučaju se zaustavljam na poigravanju bojama, onim koje slute leto i materijalima koji greju.

Verovatno sam već “x” puta do sada spomenula koliko volim pastelne boje (potvrda ovde, kao i na Instagram profilu), naročito varijacije roze nijansi. Jednostavno uz sve mi se savršeno uklapaju. Zimi se blago, ali primetno i toplo, dopunjuju uz snežni ambijent, u živahnom proleću prave balans, a leti se jednostavno podrazumevaju. Da, jasno mi je da možda “pomalo” preterujem, ali tako je kako je, a što je jako bitno, baš ovako mi je izuzetno lepo.

 

h&s16

h&s14

h&s5

h&s15

 

 

Ono što smatram dodatnom čari pomenutih nijansi je to što ostavljaju prostor za maštu i dopunu outfit-a na hiljadu načina. Upečatljivom cipelom, torbom ili jednostavno šminkom. Ja se obično vodim sledećim. Pastelnu boju uvežem sa nekom od neutralnijih nijansi, recimo siva i bela su mi favoriti, a potom sve pojačam detaljima. Moram da priznam da nešto poseno pronalazim u kombinaciji baby roze i bordo, a slobodno bih mogla da kažem da mi je upravo ta veza boja obeležila prethodni period. Pored zadovoljavajućeg kolorita jako mi je bitno da su i materijali prikladni za februarske dane. Ovim kaputom, kao i odgovarajućom rolkom/ džemperom, ispunjen je i taj uslov.

 

h&s3

h&s4

 

Poseban akcenat bih želela da stavim na torbu. Ne znam da li bih pre pohvalila oblik, nijansu, kvalitet ili široki kaiš, koji sve više menja tanke kaiševe, kao i one u vidu lanca (sledeći put kada budete kupovali torbu možda poželite da obratite pažnju baš na taj detalj :)), uglavnom slobodno bih mogla, bez imalo griže savesti, da joj dodam epitet savršena.

 

h&s6

h&s8

 

Upravo sa ovakvim outfit-ima osećam da sam baš tamo gde treba da budem. U jedinstvenom trenutku prelaza, u kom se pastelima radujem proleću, a kaputima i džemperima još malo grlim zimu.

Do sledećeg čitanja budite nasmejani i inspirisani.

SANJA

 

WEARING:

Jeans: STRADIVARIUS; Coat: C&A; Ankle boots: MJUS SHOES; Watch: GUESS; Turtleneck: Mom’s closet

All photos and the best support by: Tanja Pjevčević

2 Comment

 1. isidora says: Reply

  meni se mnogo dopada tvoj stil i ova cela kombinacij mi je super! volim ove pastelne boje!
  http://highheelpoodl.blogspot.rs

  1. sanja says: Reply

   Draga Isidora,
   Puno ti hvala i jako sam srećna što je tako.
   Da, i ja obožavam ovu kombinaciju, a pastela roze mi je apsolutni favorit.<3

Leave a Reply