MORNING ROUTINE- PRVIH PETNAEST MINUTA MOGA JUTRA

hatsandsoul

hatsandsoul1

 

Volim kada mi dan teče u znaku ispunjenog jutra. Kada uhvatim snagu prvih sunčevih zraka, svežinu vazduha, miris jutarnje kafe i zveckanje sudova, koje upućuje na doručak… Jednostavno posebna atmosfera se oseća u jutrima, a ja se trudim da je što više upijem i nosim tokom dana.

Prilično, zapravo potpuno, sam svesna koliko obožavam prve časove novog dana kao i koliki je njihov uticaj na njegov ostatak, a to je uvek dovoljan motiv da iznova pokušam da dođem do dobrih načina ili metoda koje bi mogle oplemeniti moja jutra.

 

hatsandsoul2

hatsandsoul

 

Sumirajući svoju dosadašnju rutinu, shvatila sam da sam zadovoljna sa trenutnim startom dana, a on podrazumeva sledeće:

1. Prvo, dobro protezanje.

Možda zvuči nesvakidašnje, ali skoro sam čitala o tome koliko je bitno pre ustajanja iz kreveta, ili neposredno po ustajanju, dobro se istegnuti i na taj način dodatno razbuditi telo. Iskreno, jako prija.

 

DSC00088

hatsandsou

 

2. Instagram.

Dok sam još uvek u krevetu kratko bacim pogled na obožavani Instagram, ALI trudim se da to ne bude duže od pet minuta.

 

hatsandsoul

hatsandsoul

 

3. Limunada

Ono što sledi praktikujem već, pa sigurno nekoliko godina, a nešto je što definitivno ne bih menjala. Čaša limunade. O obožavanju ovog napitka, kao i još pokoju rečenicu o ovom delu mog jutra možete pogledati ovde.

 

hatsandsoul

hatsandsoul

hatsandsoul

 

4.Petominutni dnevnik

Ovaj deo jutra je relativno nov i odnosi se na kratko sumiranje stvari na kojima sam zahvalna, zatim podsećanje na ključne obaveze dana i zapisivanje kratke motivacione poruke. Jako je interesantno i benefitno, a ukoliko vas zanima mogla bih i dataljnije pisati o tome.

 

hatsandsoul

hatsandsoul

 

5. To do lista

Prilično ustaljena i verovatno kod većine zastupljena navika ispisivanja dnevnih obaveza. Imala sam više pokušaja i proba raznoraznih aplikacija, ali uvek se vratim svojim lepim rokovnicima. Jednostavno sam verna olovci i papiru i mislim da će tako i ostati, dok neko ne izmisli adekvatnu supstituciju, mada trenutno ne mogu da je zamisli. 🙂

 

hatsandsoul

 

Nakon svega izlistanog, samo mi preostaje da nasmejano i entuzijastično iskoračim u dan i da se posebno potrudim da taj korak bude snažniji i jači od ostalih.

 

hatsandsoul

 

Do sledećeg čitanja budite mi nasmejani i inspirisani.

 

Sanja

 

Photos by: Tanja Pjevčević

 

 

 

 

5 Comment

 1. Sanjice mnoogo sam se obradovala tvom novom postu i fotografije su odlične! 🙂 :***

  1. sanja says: Reply

   Hvala ti puuuno Katarinice. :*
   I ja sam bas srecna zbog nastavka. Pre neki dan sam razmisljala koliko sam zahvalna sto smo se upoznale jer si u velikom procentu doprinela realizaciji ideje o blogu. Hvala tiii. :***

 2. […] nekim svojim ritualima sam već pisala ovde, ali ono što nisam spomenula, a u velikoj meri može da bude uticajna komponenta je odevna […]

 3. Zana says: Reply

  Ovo za instagram je važilo i za mene, ali trudim se da ne ulazim na njega cim se probudim. 😀 nekad mi to uspijeva a nekad ne ahaha:D fotke su divne! 🙂

  1. sanja says: Reply

   Jaoj da, to je baš zamka, ali trudim se da to ne bude duže od 5-10min max.
   Veeeliko hvala i puuuno pozdravčića.:) :*

Leave a Reply